Veel gestelde vragen

Hoeveel onderhoud vraagt een ArtDesign vloer?

Onze vloeren zijn bijzonder onderhoudsarm. Bij normaal gebruik is een keer per week afnemen met water met een eventueel reinigingsmiddel ruim voldoende. Een groot voordeel is dat u deze vloer niet, zoals bijvoorbeeld linoleum, elke twee jaar in de was hoeft te zetten. Of zoals een parketvloer, die je eens in de twee a drie jaar opnieuw in de olie moet zetten.


Hoe is de krasgevoeligheid van de vloer?

Op een vloer vol met krassen zit niemand te wachten, en zoals bij iedere vloer zijn krassen onvermijdelijk.
Maar in vergelijking met andere vloeren zoals parket, linoleum, betonlook en natuursteen is een ArtDesign vloer nauwelijks krasgevoelig. Dit komt in een ArtDesign vloer uitsluitend wordt gewerkt met de beste materialen. Hierdoor is de vloer elastisch en voelt zacht en warm aan. Zware voorwerpen die op de vloer vallen geven minder snel kans op een beschadiging door het absorberend vermogen van de vloer. Ook komen er minder snel scheurtjes als er met zware meubelstukken wordt geschoven dan bij bijvoorbeeld linoleum of parket.


Hoe zit het met de slijtage?

Een ArtDesign vloer is bijzonder slijtvast. De ervaring leert dat, met name in de projectsector, een ArtDesign vloer er ook na vele jaren intensief gebruik er nog prima uit ziet. Dit is mede te danken door het gebruik van alleen de beste materialen.


Is de vloer kleurecht?

JA! Zelfs na jaren bij blootstelling aan direct zonlicht. Er is geen enkele leverancier van kunststofvloeren die u dit kan garanderen behalve Decopox. Pas bij vele jaren blootstelling aan direct zonlicht is een zeer lichte verkleuring waarneembaar. En in vergelijking met bijvoorbeeld parket, tapijt en linoleum is de kleurechtheid zelfs spectaculair te noemen.


Is de vloer glad?

Nee, een ArtDesign vloer ziet er glad uit, maar is het niet. Dit komt door het gebruik van eersteklas materialen. Onze vloeren worden ook toegepast op schepen, winkels, cleanrooms en laboratoria vanwege de goede antislip eigenschappen.


Is een ArtDesign vloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, zonder meer. Een ArtDesign vloer is zelfs bijzonder geschikt voor vloerverwarming (evenals al onze andere kunststofvloeren). Dit komt omdat het basis materiaal gemakkelijk warmte opneemt en afgeeft. Dus ook zonder vloerverwarming voelen onze vloeren behaaglijk en comfortabel aan.

Kan een ArtDesign vloer over een bestaande vloer worden gelegd?

Ja, onze vloeren kunnen in principe over elke vastliggende vloer worden aangebracht. Door een speciale werkwijze hecht de vloer op bijna elke schone, droge en vlakke ondergrond. Het enige waarvoor een ArtDesign vloer niet geschikt is , is een trap of een sterk hellende vloer. De reden hiervan is dat het materiaal waarvan een Design vloer wordt gemaakt, dik vloeibaar is op het moment van aanbrengen.

Kan een ArtDesign vloer ook in een appartement of flatwoning worden gelegd?

Ja, mits er gebruik wordt gemaakt van een, speciaal door Decopox ontwikkeld, ondertapijt. Dit ondertapijt geeft een geluidsverbetering van 12 dB in plaats van de vereiste 10 dB. En alleen bij Decopox krijgt u dit zwart op wit! Dus erg prettig voor u en uw onderburen.


Is een ArtDesign vloer geschikt voor kinderen?

Een ArtDesign vloer voelt zacht, warm en rubberachtig aan en is daarom de ideale speelvloer. Ook de onvermijdelijke ongelukjes met chocomelk, jus d'orange, modder en etensresten laten zich gemakkelijk verwijderen. Ook komen er geen onvriendelijke meer vrij als de vloer is uitgehard.


Is een ArtDesign vloer geschikt voor mensen met allergieŽn of cara?

Ja, een Design vloer is bijzonder geschikt voor mensen met allergieŽn of cara. Deze vloer wordt veelvuldig toegepast in ziekenhuizen, kinderdagverblijven, laboratoriums en andere ruimtes die bijzondere eisen stellen aan hygiŽne gemakkelijk onderhoud. Dit komt mede omdat de vloer poriŽndicht en stof / huismijt afstotend is.


Zijn ArtDesign vloeren milieuvriendelijk?

Een polyurethaan ArtDesign vloer is opgebouwd uit de beste oplosmiddelvrije en watergedragen materialen. Na uitharding is een BetonDesign vloer zondermeer milieuvriendelijk te noemen.


Hoe brandveilig is een ArtDesign vloer?

Die is zondermeer goed te noemen (brandveiligheidklasse 1, niet makkelijk brandbaar). Ook zijn de vloeren olie-, zuur– en vetbestendig. En mocht er onverhoopt een sigaret op uw vloer opbranden, dan is het enige wat u ziet een heel lichte teerkleurige verandering.


Hoeveel tijd kost het leggen van een ArtDesign vloer?

Een vloer wordt in meerdere lagen aangebracht. Deze lagen dienen elk 12 uur te drogen. In totaal zijn dat 4 lagen. Het compleet aanbrengen van de Design vloer kost dus Ī 4 5 werkdagen.