DecoTop gietvloeren zijn gebaseerd op een zeer hoogwaardige en vernieuwende kunstharstechniek en staan garant voor een absoluut schitterend vloerresultaat. De vloer is slechts 2,5 mm. dik en kan dankzij de unieke producteigenschappen volgens uw wensen worden gemodelleerd, in bijna alle ral kleuren en in nagenoeg ieder gewenst motief, van stormachtig tot rustig en strak. Zo kunt u bijvoorbeeld met deze vloer de sfeer en uitstraling van een gladgepolijste naadloze betonvloer benaderen. Echter zonder de nadelen van een authentieke betonvloer, zoals scheurvorming, koud aanvoelen en blijvend vuil aantrekken. De vloer wordt dan uitgevoerd in een combinatie van diverse mooie grijstinten, in een rustige structuur. Ook de look van een vloer van marmer behoort tot een mogelijkheid. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die deze kunststofvloer u kunt bieden.

Uitvoeringen

DecoTop BetonDesign is leverbaar in een drietal verschillende uitvoeringen: Betonlook/ EP, BetonDesign/ PU en BetonDesign PU/ UV. Het belangrijkste verschil tussen deze kunststofvloeren wordt bepaald door de samenstelling van het basismateriaal en de afwerking. Bij BetonDesign/ EP wordt het basismateriaal samengesteld op basis van hoogwaardige epoxyharsen, terwijl bij BetonDesign/ PU het basismateriaal wordt gevormd door hoogwaardige alifatische polyurethaan harsen en BetonDesign/ PU UV is de vloer voor de veeleisende klant die kiest voor een vloer die absoluut kleurvast is. Afhankelijk van uw wensen adviseren wij u graag welke uitvoering voor u de beste keuze is.

Betonlook /EP

 • Epoxy harsen zijn prijstechnisch goedkoper dan polyurethaan bindmiddelen
 • Minder vochtgevoelig tijdens het uitharden
 • Hogere stoot- en slagvastheid
 • Gemakkelijk en bijna onzichtbaar te repareren
 • Restylen van uw vloer is zeer eenvoudig, tegen minimale kosten, met een uitmuntend resultaat
 • Niet mogelijk in combinatie met geluidisolerend ondertapijt (verplicht in flat en appartement)

BetonDesign /PU

 • UV bestendigheid en dus leverbaar in iedere gewenste (lichte) kleur
 • Door de hard elastische eigenschappen van polyurethaan harsen wordt geringe scheurvorming vanuit de ondervloer overbrugd.
 • Beter loopcomfort door de hard elastische eigenschappen
 • Betere geluidsdemping
 • Hogere stoot- en slagvastheid
 • Gemakkelijk en bijna onzichtbaar te repareren
 • Restylen van uw vloer is zeer eenvoudig, tegen minimale kosten, met een uitmuntend resultaat

BetonDesign /PU /UV

 • Volledige UV bestendigheid en dus leverbaar in iedere gewenste (lichte) kleur
 • Door de hard elastische eigenschappen van polyurethaan harsen wordt geringe scheurvorming vanuit de ondervloer overbrugd.
 • Uitstekend loopcomfort door de hard elastische eigenschappen
 • Betere geluidsdemping
 • Hogere stoot- en slagvastheid Gemakkelijk en bijna onzichtbaar te repareren
 • Restylen van uw vloer is zeer eenvoudig, tegen minimale kosten, met een uitmuntend resultaat

Structuur

DecoTop gietvloeren hebben een volledig gesloten structuur, aangezien het basismateriaal bestaande uit ondermeer twee componenten kunstharsen door onze vakmensen tot een goede homogene massa wordt gemengd en vervolgens vloeibaar in het werk wordt aangebracht. Op de tweede dag dient u zelf aanwezig te zijn om aan te geven welke unieke structuur u in uw vloer wenst. Hierdoor is geen enkele vierkante meter hetzelfde en bepaalt u zelf hoe uw vloer er uiteindelijk uit komt te zien. Welke uitvoering u ook kiest, uw vloer wordt altijd afgewerkt met een zeer kras- en slijtvaste toplaag. Deze toplaag beschermt uw vloer bij intensief vloergebruik. U kunt kiezen uit een hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking.

Contactgeluidsisolatie

Ook in appartementen kan deze vloer moeiteloos worden toegepast (behalve BetonDesign EP). Om contactgeluid te voorkomen zijn tegenwoordig normen gesteld aan verdiepingsvloeren. De norm die hiervoor geldt, is dat u een vloerbedekking op de vloer mag plaatsen, mits deze vloer een geluidsverbetering heeft van minimaal 10db (volgens Nen 1070 of Nen 1077) t.o.v. de huidige betonvloer. Om de gestelde norm te kunnen garanderen plaatsen wij de vloer op een geluidsisolerende laag van 12 db welke geleverd wordt met certificaat.

 Vloerverwarming

Kunststofvloeren voelen minder koud aan dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Vloerverwarming is daarom niet persé noodzakelijk. Mocht u toch kiezen voor een vloerverwarming onder uw vloer dan zorgt dit voor het meest optimale wooncofort.

Plaatsen

DecoTop BetonDesign kan op vrijwel iedere vormvaste ondervloer naadloos worden gelegd mits deze vlak, droog, stof- en vetvrij is. Echter iedere ondervloer heeft zijn eigen eigenschappen en vereist specifieke werkzaamheden m.b.t. de voorbewerking. Voor iedere vloer maken wij altijd een op maat gemaakt voorbewerkingsadvies. Ongeacht de grootte van de ruimte wordt DecoTop BetonDesign in vier werkdagen aangebracht.

Disclaimer