Troffelvloer Industrieel

 

Decopox troffelvloer industrieel bestaat uit een nauwkeurig samengestelde zeeflijn van verschillende ingekleurde kwartsgradaties en specifieke toeslagstoffen in combinatie met een hoogwaardig oplosmiddelvrij epoxy bindmiddel. Decopox troffelvloer industrieel wordt aangebracht in een gemiddelde laagdikte van circa 6 mm. Het uiterlijk is gemêleerd van kleur en heeft een granitoachtige uitstraling. Dit vloersysteem wordt na voorbehandeling aangebracht over bestaande of nieuwe vloeren en leent zich derhalve uitstekend voor ruimten waar hoge eisen worden gesteld aan mechanische belastbaarheid gecombineerd met chemische invloeden waarin buitengewone omstandigheden heersen m.b.t. natte productieruimten. Decopox troffelvloer industrieel wordt naadloos aangebracht tegen wanden, kolommen, afvoergoten en andere wand/rand afwerkingen zodat een naadloze waterdichte gemakkelijk reinigbare verbinding ontstaat tussen vloer en wand. De plinten worden aangebracht in een hoogte van 5 tot 10 mm en afgewerkt met een holle ronde sanitaire hoek. Decopox troffelvloer industrieel is mede door zijn detailleringen en wandaansluitingen een ideale vloerafwerking.

 

 

 

Toepassing

Decopox troffelvloer industrieel wordt vanwege zijn hoge slijtvastheid, druksterkte en chemische belasting veelvuldig met succes toegepast in magazijnen, koelcellen, werkplaatsen, garagebedrijven, bakkerijen, slagerijen, sanitaire ruimten, horecabe-drijven, grootkeukens, winkels en wasplaatsen.

Decopox troffelvloer industrieel is dankzij zijn dichte oppervlakte structuur en sterke ondoordringbaarheid voor oliën, vetten, water- en reinigingsmiddelen bijzonder ge-schikt als vloerafwerking in de voedingsmiddelen- en levensmiddelen industrie. Dankzij de zeer dichte oppervlakte structuur wordt deze in de praktijk als een zeer gemakkelijke en goed reinigbare vloerafwerking ervaren. Tevens vindt er geen aanhechting plaats van schimmels en bacteriën. Decopox speelt hiermee in op uw HACCP kwaliteitsmanagement systeem.

 

 

Kleuren

Decopox troffelvloer industrieel is leverbaar in een 50-tal gemêleerde kleuren. Omdat in de Decopox troffelvloer industrieel inerte natuurlijke vulstoffen worden toegepast, kunnen geringe kleurafwijkingen voorkomen.

Systeemopbouw

1 laag Decopox epoxy impregneer verbruik 200 gram per m²,
1 laag Decopox troffelvloer industrieel verbruik 10 – 12 kilo per m²,
2 lagen Decopox epoxyTopcoat E verbruik 250 gram per m² per laag.

Ondergronden

Betonnen ondergrond / zandcement dekvloer:
Deze ondergrond moet schoon, volkomen droog, vetvrij en minimaal 28 dagen oud zijn. Het oppervlak mag niet nagepoederd worden met cement en/of betoncurings. Zandcement dekvloeren moeten goed hechten op de ondergrond en dienen minimaal van een D-20 kwaliteit te zijn volgens NEN Norm 2741.

Voorbehandeling

Minimale ondergronden dienen droog, olie, vet en stofvrij te zijn. De aanwezig cementhuid en betoncurings dienen geheel verwijderd te worden zodat een ruwe en zuigende ondergrond is verkregen waarop het nieuwe vloersysteem een goede hechting heeft. Bij voorkeur zandcement dekvloeren en gevlinderde betonvloeren vooruit stofarm stralen. De plaatsen welke niet bereikbaar zijn handmatig reinigen en opruwen.

 

                           
       stofarm stralen monoliet betonvloer                                                                gestraald oppervlak

 

 

Technische informatie  
Dichtheid circa 1,9 kg/dm³
Aanbevolen laagdikte

Standaard wordt Decopox troffelvloer industrieel aangebracht in een laagdikte van circa 6 mm. Eventueel afschot dient bij voorkeur in de ondervloer gerealiseerd te worden. Indien dit in de praktijk niet meer mogelijk is kan het benodigde afschot met Decopox troffelvloer industrieel worden uitgevoerd tot een maximale laagdikte van ca. 2 cm.

Treksterkte circa 14 MPA
Buigsterkte circa 26 N/mm²
Druksterkte circa 70 N/mm²
Scheursterkte circa 45 kN/m
Hardheid circa 60 Shore D
E-modulus circa 19,5 N/mm²
Elektrische weerstand 10¹² Ohm
Afslijting (Amsler) circa 1,9 mm
Rek bij breuk 60 %
Slijtvastheid Taber-Abraser circa 88mg, CS 10/100/1000
Vaste stof gehalte gew. circa 57 %
Soortelijk gewicht circa 1,16 kg /L
Krimp na doorharding geen
Viscositeit instelbaar vanaf 200 Mpa's
Chemicaliën bestendigheid volgens chemicaliën bestendigheidlijst: Decopox troffelvloer industrieel
Temperatuur bestendigheid van - 40° C tot + 80° kortstondig tot + 100° C. Bij temperatuurveranderingen boven de + 80° kunnen kleurveranderingen optreden.
Brandveiligheid Nederland klasse 2 volgens NEN 3883 “niet gemakkelijk brandbaar”.
Veiligheid zie bijbehorende veiligheidsbladen en product informatiebladen.
Reparaties plaatselijk zijn reparaties mogelijk echter deze blijven zichtbaar.
Verwerkingscondities - omgevingstemperatuur 15° C - 30° C
- temperatuur ondergrond 10° C - 30° C
- relatieve luchtvochtigheid maximaal 90 %
- maximale vochtigheid ondergrond 2,50 %
Doorharding

bij 20º C en 60 % relatieve vochtigheid:

na 24 uur beloopbaar

na 3 dagen licht mechanisch belastbaar

na 7 dagen chemisch belastbaar.

Verlaging van iedere 5ºC en/of 5 % verhoging van de relatieve vochtigheidsgraad verlengt de doorhardingstijd telkens met 100 %. Bij het in gebruik nemen van de vloer dient men rekening te houden met een minimale belasting. Het zwaar belasten waaronder het schuiven van pallets dient voorkomen te worden. Decopox coating is na 7 dagen volledig doorgehard en maximaal belastbaar.

Onderhoud
De vloer dient gereinigd te worden met een licht alkalisch schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld Decopox kunststof vloerreiniger W 15. Wij adviseren u bij gebruik van palletwagens en heftrucks de transportmiddelen te voorzien van polyurethaan banden non-tracking.
Garantie
De garantietermijn op een Decopox troffelvloer industrieel is 5 jaar op haar eigenschappen en juiste applicatie conform onze voorwaarden opgenomen in onze garantieverklaring.

 

     

 

Disclaimer | Sitemap