Coatingvloer

 

Decopox coating vloer bestaat uit twee componenten op basis van laag visceuse epoxy harsen welke homogeen gemengd worden met inerte vulstoffen en kleurpigmenten. Decopox coating vloer kan vaak worden toegepast waar de mechanische belasting niet om de laagdikte van een gietvloer vraagt. Decopox coating systemen worden aangebracht met een verfrol en zijn opgebouwd uit meerder lagen. In verband met uiteenlopende reinigingswensen en productie omstandigheden is de antislipheid volledig instelbaar en af te stemmen op uw productie omstandigheden. De aanvankelijk hoge aanvangsglans loopt door het in het gebruik zijn van de vloer terug tot eiglans. Indien gewenst kan direct na doorharding een eiglans of mat effect worden gerealiseerd door het oppervlak te voorzien van een polyurethaan coating.

 

 

           

Toepassing

Decopox coating vloer wordt veelvuldig met succes toegepast in ruimten waar stofvrijheid en chemicaliën bestendigheid voorop staan en waar sprake is van een lichte mechanische belasting zoals technische ruimten, opslagruimten, archiefruimten, bouwmarkten, magazijnen enz.

 

 

Kleuren

Decopox coating vloer is leverbaar in onderstaande standaard kleuren, welke ingestrooid kunnen worden met gekleurde decochips. Tegen een meerprijs ook leverbaar nagenoeg in alle RAL - kleuren.


EP – 151 Licht blauw

EP – 140 Oxydrood
EP – 111 Licht grijs

EP – 145 Rood
EP – 121 Midden grijs

EP – 191 Zwart

EP – 116 Geel

EP – 127 Licht geel

EP – 133 Oxydgeel

RAL 6011 Reeda groen
RAL 9002 Grijswit
RAL 7001 Zilver grijs
RAL 7032 Kiesel grijs
RAL 1015 Licht ivoor

Systeemopbouw

1 laag Decopox epoxy impregneer, verbruik 150 gr/m²
2 lagen Decopox coating in kleur, verbruik 250 gr/m² per laag
De uiteindelijke mechanische sterkte van het systeem is afhankelijk van het aantal aangebrachte lagen.

Ondergronden

Betonnen ondergrond / zandcement dekvloer.

Deze ondergrond moet schoon, volkomen droog, vetvrij en minimaal 28 dagen oud zijn. Het oppervlak mag niet nagepoederd worden met cement en/of betoncurings.. Zandcement dekvloeren moeten goed hechten op de ondergrond en dienen minimaal van een D-20 kwaliteit te zijn volgens NEN Norm 2741.

 

        

 

Voorbehandeling

Minerale ondergronden dienen droog, olie, vet en stofvrij te zijn. De aanwezige cementhuid en betoncuring dienen geheel verwijderd te worden zodat een ruwe en zuigende ondergrond is verkregen waarop het nieuwe vloersysteem een goede hechting heeft. Bij voorkeur zandcement dekvloeren en gevlinderde betonvloeren vooruit stofarm stralen. De plaatsen welke niet bereikbaar zijn handmatig reinigen en opruwen.

Onderhoud

Onderhoudsarm. Regelmatig stofzuigen. Afhankelijk van intensiteit van gebruik: één- of tweemaal per jaar de vloer schrobben. Plaatselijke vervuiling met water en Fleurit Cleaner behandelen:
- dagelijks of wekelijks onderhoud: met een (water)stofzuiger droog en los vuil uit de vloer zuigen
- periodiek onderhoud: met een sproeier of sproei extractiemachine een oplossing van Fleurit Cleaner in warm water over de vloer verdelen; met water naspoelen en met een (water)stofzuiger de vloer droog zuigen.
- specifiek onderhoud: desinfecteren van natte ruimten die regelmatig zonder schoeisel worden betreden door een oplossing van desinfectrant in water over vloer verstuiven; met water naspoelen en met een (water) stofzuiger de vloer droog zuigen. Voor verwijderen van kauwgom op vloeren en sterk verontreinigde vloeren kan Gom-Cleaner als schoonmaakmiddel worden gebruikt. Uitgebreid reinigingsadvies op aanvraag.

Garantie

De garantie op een Decopox coating vloer is 3 jaar op haar eigenschappen en juiste applicatie conform onze voorwaarden opgenomen in onze garantieverklaring.

 

Technische informatie  
Dichtheid circa 1,5 kg/dm³
Aanbevolen laagdikte Standaard worden Decopox coating systemen opgebouwd uit drie lagen in een laagdikte van circa 0,8 mm.
Treksterkte circa 14 MPA
Rek bij breuk 60 %
Slijtvastheid Taber-Abraser circa 88mg, CS 10/100/1000
Vaste stof gehalte gew. circa 57 %
Soortelijk gewicht circa 1,16 kg /L
Krimp na doorharding geen
Hardheid circa 60 Shore D
Scheursterkte circa 45 kN/m
Viscositeit instelbaar vanaf 200 Mpa,s
Chemicaliën bestendigheid volgens chemicaliën bestendigheidlijst volgens Decopox coating
Temperatuur bestendigheid van - 40° C tot + 80° kortstondig tot + 100° C. Bij temperatuurveranderingen boven de + 80° kunnen kleurveranderingen optreden.
Brandveiligheid Nederland klasse 2 volgens NEN 3883 “niet gemakkelijk brandbaar”.
Veiligheid zie bijbehorende veiligheidsbladen en product informatiebladen.
Reparaties plaatselijk zijn reparaties mogelijk echter deze blijven zichtbaar.
Verwerkingscondities - omgevingstemperatuur 15° C - 30° C
- temperatuur ondergrond 10° C - 30° C
- relatieve luchtvochtigheid maximaal 90 %
- maximale vochtigheid ondergrond 2,50 %
Doorharding

bij 20º C en 60 % relatieve vochtigheid:

na 24 uur beloopbaar

na 3 dagen licht mechanisch belastbaar

na 7 dagen chemisch belastbaar.

Verlaging van iedere 5ºC en/of 5 % verhoging van de relatieve vochtigheidsgraad verlengt de doorhardingstijd telkens met 100 %. Bij het in gebruik nemen van de vloer dient men rekening te houden met een minimale belasting. Het zwaar belasten waaronder het schuiven van pallets dient voorkomen te worden. Decopox coating is na 7 dagen volledig doorgehard en maximaal belastbaar.