Gietvloer Industrieel

 

Decopox gietvloer bestaat uit twee componenten op basis van laag visceuze oplosmiddelvrije epoxy harsen welke homogeen gemengd worden met inerte vulstoffen en kleurpigmenten. De vloer is zelf nivellerend en inzetbaar op gladde strakke ondergronden in laagdiktes tot 5 mm. Decopox gietvloer wordt indien gewenst in nog natte toestand ingestrooid met silicium carbit. Het oppervlak is egaal en enigszins gemêleerd van kleur. De aanvankelijke hoge aanvangsglans loopt door het in het gebruik zijn van de vloer terug tot eiglans. Indien gewenst kan direct na door-harding een eiglans of mat effect worden gerealiseerd door het oppervlak te voorzien van een polyurethaan coating.

 

 

 

Toepassing

Decopox gietvloer is een naadloze, slijtvaste en stofvrije zelf nivellerende kunststofvloer afwerking. Dit vloertype wordt vanwege de zeer hoge mechanische sterkte en slijtvastheid veelvuldig met succes toegepast in magazijnen, productiehallen, drukkerijen, binderijen, garagebedrijven en werkplaatsen. Decopox gietvloeren zijn uitstekend toepasbaar in de levensmiddelen industrie.

 

 

 

Kleuren

Decopox gietvloer is leverbaar in onderstaande standaard kleuren. Tegen een meerprijs ook leverbaar nagenoeg in alle RAL - kleuren.

EP – 151 Licht blauw

EP – 140 Oxydrood
EP – 111 Licht grijs

EP – 145 Rood
EP – 121 Midden grijs

EP – 191 Zwart

EP – 116 Geel

EP – 127 Licht geel

EP – 133 Oxydgeel

RAL 6011 Reeda groen
RAL 9002 Grijswit
RAL 7001 Zilver grijs
RAL 7032 Kiesel grijs
RAL 1015 Licht ivoor

Systeemopbouw

1 laag Decopox epoxy impregneer verbruik 150 gram per m²,
1 laag Decopox epoxy schraplaag verbruik 300 gram per m²,
1 laag Decopox gietvloer verbruik 3 kilo per m².

Ondergronden

Betonnen ondergrond / zandcement dekvloer. Deze ondergrond moet schoon, volkomen droog, vetvrij en minimaal 28 dagen oud zijn. Het oppervlak mag niet nagepoederd worden met cement en/of betoncurings. Zandcement dekvloeren moeten goed hechten op de ondergrond en dienen minimaal van een D-20 kwaliteit te zijn volgens NEN Norm 2741.

Voorbehandeling

Minimale ondergronden dienen droog, olie, vet en stofvrij te zijn. De aanwezig ce-menthuid en betoncuring dienen geheel verwijderd te worden zodat een ruwe en zuigende ondergrond is verkregen waarop het nieuwe vloersysteem een goede hechting heeft. Bij voorkeur zandcement dekvloeren en gevlinderde betonvloeren vooruit stofarm stralen. De plaatsen welke niet bereikbaar zijn handmatig reinigen en opruwen.

 

                          

        stofarm stralen monoliet betonvloer                                               gestraald oppervlak

 

Technische informatie  
Dichtheid circa 1,5 kg/dm³
Aanbevolen laagdikte Standaard worden Decopox coating systemen opgebouwd uit drie lagen in een laagdikte van circa 0,8 mm.
Treksterkte circa 14 MPA
Buigsterkte circa 20 N/mm˛
Druksterkte circa 50 N/mm²
Scheursterkte circa 45 kN/m
Hardheid circa 60 Shore D
E-modulus circa 3,6 * 10³
Afslijting (Amsler) circa 1,5 mm
Rek bij breuk 60 %
Slijtvastheid Taber-Abraser circa 88mg, CS 10/100/1000
Vaste stof gehalte gew. circa 57 %
Soortelijk gewicht circa 1,16 kg /L
Krimp na doorharding geen
Viscositeit instelbaar vanaf 200 Mpa,s
Chemicaliën bestendigheid volgens chemicaliën bestendigheidlijst: Decopox gietvloeren
Temperatuur bestendigheid van - 40° C tot + 80° kortstondig tot + 100° C. Bij temperatuurveranderingen boven de + 80° kunnen kleurveranderingen optreden.
Brandveiligheid Nederland klasse 2 volgens NEN 3883 “niet gemakkelijk brandbaar”.
Veiligheid zie bijbehorende veiligheidsbladen en product informatiebladen.
Reparaties plaatselijk zijn reparaties mogelijk echter deze blijven zichtbaar.
Verwerkingscondities - omgevingstemperatuur 15° C - 30° C
- temperatuur ondergrond 10° C - 30° C
- relatieve luchtvochtigheid maximaal 90 %
- maximale vochtigheid ondergrond 2,50 %
Doorharding

bij 20º C en 60 % relatieve vochtigheid:

na 24 uur beloopbaar

na 3 dagen licht mechanisch belastbaar

na 7 dagen chemisch belastbaar.

Verlaging van iedere 5ºC en/of 5 % verhoging van de relatieve vochtigheidsgraad verlengt de doorhardingstijd telkens met 100 %. Bij het in gebruik nemen van de vloer dient men rekening te houden met een minimale belasting. Het zwaar belasten waaronder het schuiven van pallets dient voorkomen te worden. Decopox coating is na 7 dagen volledig doorgehard en maximaal belastbaar.

Onderhoud

De vloer dient gereinigd te worden met een licht alkalisch schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld Decopox kunststof- vloerreiniger W 15. Wij adviseren u bij gebruik van palletwagens en heftrucks de transportmiddelen te voorzien van polyurethaan banden non-tracking.

Garantie

De garantie op een Decopox gietvloer industrieel is 5 jaar op haar eigenschappen en juiste applicatie conform onze voorwaarden opgenomen in onze garantieverklaring.